Addon [1.12.2] [1.7.10] Galaxy Space [2.0.14/1.2.14 Pre-Final Build]

dimion123

Member
Dec 14, 2015
34
5
8
Your problem has been addressed several times in the thread. Disable either More Planets' or Galaxy Space dimensions that are shared by the two mods.
 

iPowerHD

Member
May 24, 2015
4
0
1
20
Same thing happens when I remove all mods except GalaxySpace! I think Galacticraft 446 changed something with Mars Space Station from 445.
 

LokeYourLord

Member
Feb 25, 2015
94
3
8
25
Your problem has been addressed several times in the thread. Disable either More Planets' or Galaxy Space dimensions that are shared by the two mods.

You apparently didn't bother reading the log, instead you went straight ahead for the mods list to see if More Planets could be the problem. See this:

at galaxyspace.SolarSystem.satellites.mars.dimension.WorldProviderMarsSS.readFromNBT(WorldProviderMarsSS.java:1445)

That's definitely new, and i think he is right, its due to 446.
 

dimion123

Member
Dec 14, 2015
34
5
8
Hmm, that's interesting. Tried it with the latest Galactcraft and Galaxy Space, and it crashes as soon as I decide to teleport to the Mars Space station.
It was OK with the recommended Galacticraft version (i.e., 442). So it is clearly the current version of the mod combined with the latest version of Galacticraft.

Sorry, IPowerHD. I should be more careful next time.

Perhaps, you could also open an issue at Galaxy Space Github?
 
Feb 16, 2015
96
4
8
40
This have something to do with Galacticraft version 446.

I using an old Galaxy Space version (2.6) if I remove Optifine it crash the Game. It throw out an error with GS Moon provider class (error log I will send later) With GC 406 and GS 2.6 all works fine.

Error Log

Time: 07.03.16 20:00
Description: Unexpected error

java.lang.NoSuchFieldError: overworldTextureClient
at blessentumble.moons.SolarSystem.moon.dimension.sky.SkyProviderMoon.render(SkyProviderMoon.java:231)
at net.minecraft.client.renderer.RenderGlobal.func_72714_a(RenderGlobal.java:964)
at net.minecraft.client.renderer.EntityRenderer.func_78471_a(EntityRenderer.java:1167)
at net.minecraft.client.renderer.EntityRenderer.func_78480_b(EntityRenderer.java:1015)
at net.minecraft.client.Minecraft.func_71411_J(Minecraft.java:1001)
at net.minecraft.client.Minecraft.func_99999_d(Minecraft.java:898)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:148)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:135)
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
 
Last edited:
Feb 16, 2015
96
4
8
40
With GC 446 and GS 1.0.8 in my mod pack (https://github.com/GTNewHorizons/NewHorizons) i get this error.

Description: Exception ticking world

java.lang.NullPointerException: Exception ticking world
at net.minecraft.world.WorldServer.func_72835_b(WorldServer.java:144)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.func_71190_q(MinecraftServer.java:625)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.func_71217_p(MinecraftServer.java:547)
at net.minecraft.server.integrated.IntegratedServer.func_71217_p(IntegratedServer.java:186)
at net.minecraft.server.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:427)
at net.minecraft.server.MinecraftServer$2.run(MinecraftServer.java:685)
 

BlesseNtumble

Member
Content developer
Galaxy Space
Space Ambient
Nov 1, 2014
316
72
28
24
α Centauri Bb
Ok, Redownload build 1.0.8 and DELETE biome config file(or change biome for Kuiper Belt (<255))!!!!
I fixed "Exception ticking world" and fixed Vega B.
 
  • Like
Reactions: iPowerHD
Feb 16, 2015
96
4
8
40
@BlesseNtumble

Ok Version 1.0.8fix and Galacticraft 446 works for me if I delete all config files from all mods i have in my pack.

If i am only delete Galaxy space and Galacticraft configs or change the configs the game crash with the same error before. (Exception ticking world) I don't have any Id conflicts or Biome id conflicts.


I use my Modpack on a private Server and I can't reset my whole world. I need a solution here because you mod is closed source and it is not allowed to do anything here bey my selfe or my Modpack Team. Otherwise we are forced to stay forever with Beta 2.6. or I have to check every config files in my mod witch needs weeks or month to check.

FML Log:
https://gist.github.com/Dream-Master/604f33e280b9a3a068c3#file-fml

Configs:
DIM: https://gist.github.com/Dream-Master/fb2d468f587a04ff06c4#file-dim
Biome : https://gist.github.com/Dream-Master/e16e25b2e559ad650035#file-biome

Old Biome dump from GS 2.6
https://gist.github.com/Dream-Master/20908c73bf8e8e2d5c79#file-biome26

Old Dim dump from GS 2.6
https://gist.github.com/Dream-Master/66bc261798efd66c9937#file-dims26

I need help here.
 
Last edited:
Feb 16, 2015
96
4
8
40
So I open up a test setup with only Galaxy space 1.0.8 Galacticraft 446, NEI 1.0.5.120 and Code chick core 1.0.7.47
https://www.dropbox.com/s/rhsszsgzx0i2pg7/Screenshot 2016-03-11 21.31.10.png?dl=0

I using this configs witch are compatible to my modpack with GS 2.6 (i add all ids to the new generated GS config files)
https://www.dropbox.com/s/5g6bv57211d6kgr/config.zip?dl=0

Only with this few mods the game crash and i get the same crash as before.
https://gist.github.com/Dream-Master/7736e22fba6ccd297ffa#file-crash

I sitting here for three evenings to get a the pack running without any success.Could you take a look, please.
Thanks

--------------------------------------------------

I check today Biome Ids and it seems to be that some biome ids i set via your config not stay at this id. Some Biome ids not have a config (some planets have more than one Biome)

I try to remove biome id cfg and the game start in the minimal setup but inside the pack it crash again.
 
Last edited:

LokeYourLord

Member
Feb 25, 2015
94
3
8
25
So I open up a test setup with only Galaxy space 1.0.8 Galacticraft 446, NEI 1.0.5.120 and Code chick core 1.0.7.47
https://www.dropbox.com/s/rhsszsgzx0i2pg7/Screenshot 2016-03-11 21.31.10.png?dl=0

I using this configs witch are compatible to my modpack with GS 2.6 (i add all ids to the new generated GS config files)
https://www.dropbox.com/s/5g6bv57211d6kgr/config.zip?dl=0

Only with this few mods the game crash and i get the same crash as before.
https://gist.github.com/Dream-Master/7736e22fba6ccd297ffa#file-crash

I sitting here for three evenings to get a the pack running without any success.Could you take a look, please.
Thanks

--------------------------------------------------

I check today Biome Ids and it seems to be that some biome ids i set via your config not stay at this id. Some Biome ids not have a config (some planets have more than one Biome)

I try to remove biome id cfg and the game start in the minimal setup but inside the pack it crash again.

Odd, my pack works perfectly fine. What version of forge are you using? I deleted the biomes.conf, let it generate by itself, and everything worked perfectly for me. Are you crashing on a server, or in Singleplayer? And again, what forge version?
 

LokeYourLord

Member
Feb 25, 2015
94
3
8
25
Here. Commander LokeYourLord, safely reporting back from the landing on Vega B (Singleplayer)(GalaxySpace 1.0.8+ redownloaded/fixed version):

9dkwu23c.png
 
Feb 16, 2015
96
4
8
40
Odd, my pack works perfectly fine. What version of forge are you using? I deleted the biomes.conf, let it generate by itself, and everything worked perfectly for me. Are you crashing on a server, or in Singleplayer? And again, what forge version?

I using Forege version 1614 the lates Galacticraft 446 and Galaxy Space 1.0.8 the fixed one in my Pack.

Maybe I explain it again.

I have a Modpack on a private Server with a few Friends. We played this map since December 2014 and we have a lots of Updates and never need to reset the Map.
Now Galaxy Space update and I have to change the configs because I can't do a map reset because of my players and no other mod need a rest before.

Things I tried.

1. delete GS and GC Folder and let them generate a new world. The Game crash.
2. I changing ids so that I not have any id problem (i look into fml log and other mods Biome ids cfg file) The game crash.
3. I remove the whole config folder the Game start sometimes if it not have any conflict.
(some time i see Ids conflict which is very funny because i let generate all configs new)

Some Biome ids I can't change. I set a Number but this ID override some other Biome id (i set it to 220 but it take 226) nothing I can do here.
If I change ids in Biome o Plenty cfg for example all works fine and no conflict. (New Ids are acepted)
I see some Planets have more than one ID but I am not sure I can set all via the GS config.
And the error "Ticking memory connection" I get all the time not say me what is going wrong or how I can fix it or avaoid it.
I have Minecraft experience since Alpha times and modding experience since Beta times.

Now I get me basic Java knowledge too but at this point I am clueless. So @BlesseNtumble help me out here if I am wrong.

I come to the point now and give up (since so much time I investigate things and get nothing) and stick with Version 2.6 so long this nasty bug is fixed or gone by itself.
 
Last edited:

LokeYourLord

Member
Feb 25, 2015
94
3
8
25
I using Forege version 1614 the lates Galacticraft 446 and Galaxy Space 1.0.8 the fixed one in my Pack.

Maybe I explain it again.

I have a Modpack on a private Server with a few Friends. We played this map since December 2014 and we have a lots of Updates and never need to reset the Map.
Now Galaxy Space update and I have to change the configs because I can't do a map reset because of my players and no other mod need a rest before.

Things I tried.

1. delete GS and GC Folder and let them generate a new world. The Game crash.
2. I changing ids so that I not have any id problem (i look into fml log and other mods Biome ids cfg file) The game crash.
3. I remove the whole config folder the Game start sometimes if it not have any conflict.
(some time i see Ids conflict which is very funny because i let generate all configs new)

Some Biome ids I can't change. I set a Number but this ID override some other Biome id (i set it to 220 but it take 226) nothing I can do here.
If I change ids in Biome o Plenty cfg for example all works fine and no conflict. (New Ids are acepted)
I see some Planets have more than one ID but I am not sure I can set all via the GS config.
And the error "Ticking memory connection" I get all the time not say me what is going wrong or how I can fix it or avaoid it.
I have Minecraft experience since Alpha times and modding experience since Beta times.

Now I get me basic Java knowledge too but at this point I am clueless. So @BlesseNtumble help me out here if I am wrong.

I come to the point now and give up (since so much time I investigate things and get nothing) and stick with Version 2.6 so long this nasty bug is fixed or gone by itself.

Ok, so BlesseNTumble recommended me to use KCauldron before when i had a problem on my server, and that actually fixed it. Could you try this KCauldron build on your server? You also find it here: https://prok.pw/downloads.html#pw.prok:KCauldron
Download 1.7.10-1614.175
 
Feb 16, 2015
96
4
8
40
If it not work in single player it won't work in multiplayer and yes we using KCauldron on the Server.
If it works in Multiplayer no one will join because the game crash before.